Harta e komunës

Komuna e Haraçinës gjendet në verilindje të Shkupit (rreth 12 km nga kryeqyteti i Republikës së Maqedonisë). Komuna përbëhet nga katër vendbanime: Haraçinë, Grushino, Orlancë dhe Mojancë. Nëpër komunë kalon një rrugë rajonale që lidh Shkupin me Kumanovën dhe Likovën.