Сојузот на албански студенти во соработка со Општина Арачиново, ја сподели својата благодарност за здруженијата, спортските клубови и личностите кои дадоа и продолжуваат да даваат посебен придонес за општеството воопшто и особено за Арачиново.

Една одлична организација се одржа во Општина Арачиново и има за цел да ја процени работата и придонесот на некои личности и особено студентите од Општина Арачиново. Сојузот на албански студенти во соработка со Општина Арачиново, ја сподели својата благодарност за здруженијата, спортските клубови и личностите кои дадоа и продолжуваат да даваат посебен придонес за […]

Првата фаза од донацијата од здружението “Калири и мирсис” и во соработка со Islamic relief, кое обфаќа машинериа за потребите на општинското претпријатие “Амбиенти”.

Првата фаза од донацијата од здружението “Калири и мирсис” и во соработка со Islamic relief, кое обфаќа машинериа за потребите на општинското претпријатие “Амбиенти”. Со големо задоволство можеме да заклучиме дека сега имаме комплетна компанија која ќе им обезбеди квалитетни услуги на граѓаните. Задоволството за нас се резултатите од постојаната работа и добрините кои ги […]

УСАИД објави мерења во врска со фискалната транспарентност и активната транспарентност, каде што нашата Општина е оценета како Општина која имаше голема растење во споредба со минатата година.

Прво работат, а потоа доаѓаат резултатите и нивното признавање. Драги граѓани на општина Арачиново Моќна и високоважна организација како што е УСАИД објави мерења во врска со фискалната транспарентност и активната транспарентност, каде што нашата Општина е оценета како најголема општина која расте во споредба со минатата година. Добрите дела одземаат време и посветеност, ова […]