Во просториите на општина Арачиново, имавме чест и задоволство да ја дочекаме првата дама на државата г-ѓа. Елизабет.

На 25.10.2023 година (среда), во просториите на општина Арачиново, имавме чест и задоволство да ја дочекаме Првата дама на државната г-ѓа. Елизабет, исто така универзитетски професор на Универзитетската клиника за стоматологија.

Оваа посета дополнително беше украсена со многуте и различни теми за кои разговаравме, како и добрите можности за поврзување на мостовите на соработка во проекти од општ и заеднички интерес.

Во оваа прилика заеднички го посетивме општинското училиште “Бајрам Шабани” во населбата Грушин. Д-р Елизабета и нејзиниот тим на стоматолози извршиле превентивни орални здравствени проверки за учениците од ова училиште.

Во мое име и на сите граѓани на Општина Арачиново, им се заблагодаривме на првата дама на државата за посетата, убедени во соработката во иднина и дека секогаш ќе бидеме од општ интерес за жителите на Општина Арачиново.

Општина Арачиново останува отворена за соработка со сите институции и власти во земјата, кои се подготвени да ја прошири раката на соработката со цел остварување на нашите високи цели, подобрување и унапредување на најдобрите животни услови за нашите граѓани.