Се одржува работилница за изработка на првиот Интегриран локален развоен план (ИЛРП) на Општина Арачиново

✅ Се одржува работилница за изработка на првиот Интегриран локален развоен план (ИЛРП) на Општина Арачиново Komuna e Haraçinës – Општина Арачиново – Municipality of Aracinovo со поддршка на градоначалникот Ridvan Ibraimi. ⬆️ 🏡 На работилницата, покрај претставниците од Локалниот развоен тим од Општина Арачиново, учествуваат претставници од локалните жители од повеќе населени места во […]

“Патеки за пешаци и велосипеди“ одблиску да ја согледаме динамиката на работите, при што се сретнавме и разговаравме и со граѓаните кои го изразуваат своето задоволство од овој проект и воопшто од проектите кои се изработуваат во нашата општина.

Денеска извршив увид во проектните работи „Патеки за пешаци и велосипеди“ одблиску да ја согледаме динамиката на работите, при што се сретнавме и разговаравме и со граѓаните кои го изразуваат своето задоволство од овој проект и воопшто од проектите кои се изработуваат во нашата Oпштина. Изразувам благодарност за соработката и високата одговорност што ја покажаа […]

На крајот сме на проектот „Отворен амфитеатар“ кој се реализира преку Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), во соработка меѓу швајцарската влада и Општина Арачиново.

Почитувани граѓани на Општина Арачиново, на крајот сме од проектот „Отворен амфитеатар“, кој се реализира преку Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), во соработка меѓу швајцарската влада и општина Арачиново. „Зајакнување на општинските совети – Фаза 2“, е програма финансирана од швајцарската влада и Министерството за локална самоуправа, проект финансиран и имплементиран од Програмата […]

Среќен сум што можам да соопштам дека сите подготовки, сите законски процедури се завршени и сега сме во финален момент, почетокот на работите за изградба на стадионот на Шкендија.

Почитувани граѓани на Општина Aрачиново, Почитувано раководство на клубот на нашите серца„ШКЕНДИЈА 77“, почитувани навивачи, драги љубители на спортот, почитувана младина. Со задоволство сакам да ве известам дека се започнати сите завршни подготовки, сите законски процедури  и сега сме во финален момент, почетокот на работите за изградба на стадионот на Шкендија. За реализација на овој […]

Во Општинското основно училиште „Ѓерѓ Кастриоти-Скендербеу“ во Арачиново заедно со директорот Џавит Имери одблиску да ги разгледуваат работите и опремата за кабинетите.

Како што ветивме, продолжуваме со инвестиции во образованието, континуирана грижа за создавање квалитетни простори и услови за нашите ученици. Нашиот фокус е на подигање на квалитетот на образованието, но во исто време паралелно инвестираме и во подобрување на инфраструктурните услови на нашите училишта. Во oсновното општинско училиште „Ѓерѓ Кастриоти-Скендербеу“ во Арачиново сме заедно со директорот […]

Чистење на дворовите на некои од џамиите како и на некои улици во нашата Општина.

Почитувани граѓани на општина Харачина Во пресрет на месецот Рамазан, доцна синоќа и денеска ги исчистивме дворовите на некои џамии и на некои улици во нашата општина. Со почит: Општина Арачиново