Арачиново е првата Општина во Република Северна Македонија која ќе го реши проблемот со отпадот.

Драги граѓани Задоволство ми беше што во својсвто на домаќин да го пречекам на стредба господинот. Смајл Латифи, градоначалник на Општина Раховец од република Косово. Во мошне братска атмосфера денес го потпишавме договорот за прекугранична соработка помеѓу нашите две Општини во рамките на повикот Cross-Border Cooperation Programme Kosovo – The Republic of North Macedonia under […]