Започна имплементацијата на проектот „Интегриран пристап кон одржлив развој за Oпштина Арачиново 2023-2025“ кој ја опфаќа сферата на екологијата, здравјето и благосостојбата

Ова е посебен ден за сите нас како Општина Арачиново, бидејќи со помош на нашите партнери како што се Islamic Relief и Kalliri i mirësë, реализираме многу важен проект за нашите жители.

Проектот „Интегриран пристап кон одржлив развој за Општина Арачиново 2023-2025“ опфаќа конкретни инвестиции во екологијата, здравјето и благосостојбата.
Се наоѓаме во првата фаза на реализација, во тој случај денеска добивме камион за собирање и транспортирање на отпад, мултифункционален багер, додека уште два камиони кои се дел од оваа инвестиција ќе пристигнат за неколку дена откако ќе бидат завршени административните процедури.
Градоначалникот Ридван Ибраими во свое име и во име на сите граѓани на Општина Арачиново му се заблагодари на г. Исмаил Сафи, началникот на Исламската помош за САД, д-р. Мохамед Солиман одговорен за Исламската помош за Албанија и Косово, Сесилија Видман – координатор за ОБРОК во Islamic Relief Worldwide – Координатор за квалитетот на програмите во седиштето на Islamic Relief во Англија и г-дин Неџат Лика одговорен за Здружението Kalliri i Mirësisë за ова многу дарежлива донација важна за нашите граѓани.

Градоначалникот Ибраими рече дека е особено задоволство што заедно со гостите најдовме високо ниво на соработка помеѓу Општина Арачиново, Islamic relief и Kalliri i Mirësisë, убедени дека оваа соработка ќе биде долгорочна, секогаш фокусирана на граѓанинот и потребата да се помогне во создавањето на најдобри услови за живот.
Оваа инвестиција секако значително ќе го подобри квалитетот на општинските услуги кон граѓаните, стремејќи се секогаш кон најдоброто за нашите граѓани кон крајната цел за достоинствен и просперитетен живот.

Градоначалникот на Општина Арачиново Ридван Ибраими, заблагодарувајќи им се на донаторите, рече дека ние како локална самоуправа нема да застанеме и нема да се задоволиме со ова, туку нашата цел е да воспоставиме здрава, транспарентна и долгорочна владејачка база.
Остануваме фокусирани на нашите заложби да бидеме на услуга на граѓаните согласно обврските и должностите што ги добивме од граѓаните на Општина Арачиново.