Општина Арачиново ја одбележана 15-годишнината од битката на ОНА.

Денеска, 24.06.2016 година, 15-годишнината од славната битка на ОВК во Харачин беше одбележана денеска, 24.06.2016 година.По тој повод, во Меморијалниот центар на Гробиштата на мачениците им беше оддадена почит на најзаслужните оние кои со неа ги дадоа своите животи.нивната позиција за ослободување на албанските автохтони земји од (словенските македонски окупатори). На комеморацијата по повод 15-годишнината […]

Заврши асфалтирањето на патишта на Улица 11

Улица 11 кој беше сон за граѓаните кои живеат на оваа улица станa реалност и во рок од 2 дена, се очекува да заврши асфалтирање на патишта. Oпштински активности се да продолжат и во иднина во подобрување на инфраструктурата.