Среќен 7-ми март – ден на учителите

Почитувани, нашите наставници и професори, каде и да живеете и работите, уживате во вашиот 7-ми Март ден. Во овој ден, ве почитуваме за одличната работа што сте ја направиле и дадете и дадете за учењето на нашиот чист албански јазик на јазикот што ни го остави првиот. И нашата задача денес е да го пренасочиме толку чисто на идните генерации. Ние сме горди на вас и ние искрено ви го честитаме ВАШИОТ ПРАЗНИК, 7 МАРТ, и ви посакуваме здравје и долговечност. Ние носталгично ги одржуваме учењата и советите што ги дадовте на нашите наставници и на нашите наставници.

Честитки за 7 март – Денот на учителите
Градоначалник на општината Аракинос
Г-дин Брахим Ајвази