Средба со странските инвеститори

Градоначалникот на Арачиново г-дин-Брахим Ајвази денеска оствари средба со еден инвеститор од Обединетите Арапски Емирати (Дубаи) во врска со инвестиција на една компанија за преработка на гас. Каде што разговараа за имплементација на проектот и почеток на работите. Во оваа општина во исто време, ова е првата странска инвестиција во иднина очекуваме да имаа дури и повеќе странски инвеститори, како и од страна на државата.