Сеќавање на паднатите борци на ОНА

Денес беше одбележан 24-ти јуни 2001 година од војната на Ослободителната Национална Армија, каде што се оддава почит на Меморијалниот центар на гробовите на починатите борци и на воените ветерани во Арачиново. Овој ден е исто така денот на општината беа присутни и инвалидите на војната и семејствата на паднатите борци и општински советници, каде што учесниците ги поздрави градоначалникот на Арачиново г. Брахим Ајвази .Истотака на присутните им се обрати и доктор професор и портпарол на ОНА г-дин Назми Беќири.

LAVDI DESHMOREVE TE KOMBIT..