октомври 2017
П В С T П С С
« Сеп    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Брахим Ајвази успешно го заврши својот четиригодишен мандат како градоначалник на општина Арачиново

Успешно го заврши својот четиригодишен мандат како градоначалник на општина Арачиново, исполнувајќи ги сите ветувања што ги направи и прави сé што може за да ги надмине условите во нашата земја.

Продолжуват работите на станицата за обработка на гас

Денес, градоначалникот на Арачиново, Брахим Ајвази, и инвеститорот од Арапски Емирати-Дубаи и кандидатот за градоначалник Исуф Бислими, општинските советници внимателно ја следеа работата што се прави во земјата во која се гради станицата за обработка на гас, која е прва инвестиција од ваков вид...

Заврши асфалтирањето на улицата кон новото училиште

Градоначалникот на општина Арачиново Г-дин Брахим Ајвази рече дека работиме и нема да запреме до крајот на асфалтирањето на сите патишта во општина Арачиново Меѓу другото, тој истакна дека работевме работиме и ние нема да запреме тука до реализација на сите проекти во нашата општина.

Денес потпишана е последна документација за отпочнување на проектот за фекална канализација

Денес, потпишана е последната документација за отпочнување на проектот за фекална канализација, а наскоро ќе започнат работите за третман на отпадна вода за третман на отпадни води. Жителите изразија благодарност до локалната власт за реализација на овој проект, кој создава почиста околина за оваа...

При крај е регулирањето на водата за пиење во старото училиште

При крај е регулирањето на водата за пиење во старото училиште. Овој училишен проблем со години недостасува. Благодарение на Бога водата е доволна и овој придонес е од градоначалникот на Брахим Ајвази. Исто така, во овие денови се очекува да се регулира водата која...

Започна работата на изградбата на станицата за преработка на гас

Започна работата на изградбата на станицата за преработка на гас од страна на инвеститорот на Обединетите Арапски Емирати (Дубаи) кој ќе содржи административен објект за обработка на гас и за бензинска пумпа и пополнување на гас.Со овој проект ќе се отворат и работните места...

Заврши отворањето на бунарот во дворот на старото училиште

Заврши отворањето на последниот бунар во Општина Арачиново.

Започна отворање на 3 бунари во Арачиново

Вчера почнаа работите за отворање на три бунари од Општина Арачиново за снабдување со вода за пиење за сите,овој проект го поздравија сите жители на Општина Арачиново.Овие се ветувањата на г.Брахим Ајвази кој не престанува да работи и дека зад секој завршен проект следува...

Заврши со асфалтирање улица 8 во Арачиново

Вчера завршија работите во улица 7 а денеска продолжуваат во улица 8 каде што и завршија со асфалтирање на улица 8.

Заврши со асфалтирање улица 7 во Арачиново

На територијата на општина Арачиново, продолжија со работa на завршување на патната инфраструктурата.Во овој случај вчера градоначалникот на Арачиново, г.Брахим Ајвази направи проверка на работите што се на крај во улицa 7 во Арачиново

Заврши со асфалтирање улица 12 во Арачиново

Заврши со асфалтирање улица 12 во Арачиново. "Општина Арачиново се грижи да им даде убава смисла на местото. Спроведување на проекти и да се создаде поповолни услови за сите жители, а со тоа и движењето на граѓаните ", рече тој во оваа прилика градоначалникот...

Тендерската документација за изградба на административен објект на општина Арачиново

1.Тендерската документација за изградба на административен објект на општина Арачиново 2.Оглас на весникот ВРЕМЕ за општина Арачиново 3.Оглас на веб-страницата на општината Арачиново

Во меѓувреме започна работите и во улица 7

Се оствари ветувањето на градоначалникот г.Брахим Ајвази Вчера почнаа да работат на патот 12, а денес почна да се работи и на улица 7.

Почнаа работите на улица 12 во Арачиново

Денес започна да се работи на улица 12, каде што беше присутен и градоначалникот на Општина Арачинво г-Брахим Ајвази кој и направи инскепкција на работите што се одвиват,на зголемување на подобрување на инфраструктурата во Општина Арачиново.Улица 12 е улица што поминува низ Арачиново, истотака...

Средба со зам/Министерот за внатрешни работи Агим Нухиу

Заменик-министерот за внатрешни работи, Агим Нухиу денес беше во посета на општина Арачиново, со средба со граѓаните Нухиу објасни дека полицијата е во услуга на граѓаните на Арачиново,На  разговор со граѓаните беше и градоначалникот Брахим Ајвази на што се испитуваа многу прашања во врска...

Сеќавање на паднатите борци на ОНА

Денес беше одбележан 24-ти јуни 2001 година од војната на Ослободителната Национална Армија, каде што се оддава почит на Меморијалниот центар на гробовите на починатите борци и на воените ветерани во Арачиново. Овој ден е исто така денот на општината беа присутни и инвалидите...

Чистење на гробиштата на борците на слобода во Арачиново

Општина Арачиново, исто како и минатата година во текот на 2017 година, продолжува да ги очисти, гробиштата на борците на слобода, кои ги дадоа своите животи за слободата. Вчера, луѓе наменети на Општина направија чистење на гробиштата на меморијалниот комплекс во Арачиново.

Средба со странските инвеститори

Градоначалникот на Арачиново г-дин-Брахим Ајвази денеска оствари средба со еден инвеститор од Обединетите Арапски Емирати (Дубаи) во врска со инвестиција на една компанија за преработка на гас. Каде што разговараа за имплементација на проектот и почеток на работите. Во оваа општина во исто време,...

Вечера по повод 7-ми Март денот на наставниците

Синоќа градоначалникот на Арачиново г.Брахим Ајвази по повод 7-ми и 8-ми март во чест на денот на наставниците организира вечера со колективот на училиштата во општина Арачиново, исто така додели решенија на неодредено време за некои наставници и наставнички.

Чистење на снегот од Општина Арачиново

Со зголемувањето на снегот во последните 24 часа во општина Арачиново се земаше активитет за прочистување на населените патишта во Арачиново и околните места со благодареније на Управата за Заштита и Спасување со нивната опрема.

Општина Арачиново ја одбележана 15-годишнината од битката на ОНА.

Денес 24-ти јуни 2016 година во општина Арачиново беше одбележана 15-годишнината од битката на ОНА  во Арачиново.

Заврши асфалтирањето на патишта на Улица 11

Улица 11 кој беше сон за граѓаните кои живеат на оваа улица станa реалност и во рок од 2 дена, се очекува да заврши асфалтирање на патишта. Oпштински активности се да продолжат и во иднина во подобрување на инфраструктурата.