Советниците

 1. Агрон Беќири  –  СДСМ
 2. Фатлум Јусуфи – СДСМ
 3. Џејлан Рама  –  СДСМ
 4. Рагми Нухија  –  СДСМ
 5. Сефедин Мамути  –  СДСМ
 6. Елмедина Алими  –  СДСМ
 7. Фадил Хирдо  –  СДСМ
 8. Гаши Рамадани  –  СДСМ
 9. Нусеба Ајдари  –  СДСМ
 10. Африм Сулејмани  –  ДУИ
 11. Хевзи Рушити   –   ДУИ
 12. Нерџиван Реџепи   –  ДУИ
 13. Насер Синани    –  АЛИЈАНСА
 14. Скендер Исуфи   -АЛИЈАНСА
 15. Елхам Абази    – БЕСА

Општински совет избран во 2017 година

 • LSDM
 • BDI
 • Aleanca
 • Besa