Edhe gjatë këtij 24 Qershori e kujtojmë ditën e sakrificës, qëllimit dhe bashkimit ditë kjo e cila në vete mdartë sublimin e ideve dhe veprave të përbashkata kombëtare dhe shoqërore.
Në këtë ditë tradicionalisht në shenjë nderi dhe respekti ndaj atyre që sakrifikuan gjithëçka të tyren bëm homaxhe tek varrezat e dëshmorëve dhe veteranëve të betejës së lavdishme të Haraçinës të vitit 2001.

Me respekt

Milikije Halimi

Kryetare e Komunës së Haraçinës