Gjuha e çdo kombi është vlera më e lartë shoqërore për të ruajtur, zhvilluar dhe trashëguar kulturën, traditën dhe identitetin e një populli.

Dita e Alfabetit tonë paraqet njërën prej ditëve më të rëndësishme për kombin shqiptarë kudo që janë.

Andaj me rastin e shënimit të 110 vjetrorit të Kongresit të Manastirit dëshiroj që në emrin tim personal dhe të Komunës së Haraçinës të u’a uroj festën e Alfabetit të Gjuhës shqipe.

Urime festa e 36 margaritarëve të gjuhës sonë!

Me respekt

Milikije Halimi

Kryetare e Komunës së Haraçinës